Geroosterde Nootjes

Wilt u een keer iets anders proberen? Maak dan deze geroosterde nootjes van de BBQ. Het fijne aan dit recept is dat je het op iedere BBQ kan maken. Wij gebruikten de Kamado Joe met The Spit On Fire met een spitmandje.
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Aantal personen
6-8 personen
Bereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
217724062_2820389088291354_8693330447345337767_n-min
1

Breng de BBQ/kamado naar 180 graden direct.

2

Plaats de rauwe noten in een kom, besprenkel deze met olijfolie en een rub naar keuze. Wij hebben voor dit recept de Bold en Beefy kruiden van Blues Hog gekozen.

218019195_2820388984958031_782143502147376608_n 218028292_2820389131624683_6358263882893180379_n

3

Meng de noten goed door elkaar en plaats ze in de spitmand.

218007924_2820388998291363_5819120136429757433_n

4

Plaats de spitmand in de spit-ring.

173990892_2820389048291358_3763542519612352036_n

5

Voeg een blokje rookhout toe. Wij hebben voor dit recept de smaak appel gekozen.

 

6

Na het plaatsen van de spitmand in de BBQ rook je de nootjes voor 9 – 11 minuten. Hou de tijd goed in de gaten. Ze verbranden snel!

218019091_2820389028291360_3928565235881247477_n

7

Haal de nootjes uit de spitmand en leg ze ± 10 minuten te rusten op bakpapier.

Eet smakelijk!

218042355_2820389108291352_4212034360184798514_n

Ingrediënten
6-8 personen
100 gram amandelnoten
100 gram pecannoten
100 gram hazelnoten
100 gram macadamia noten
2 eetlepels olijfolie
Bold and Beefy rub
1 blokje rookhout naar keuze

Deze accessoires kun je gebruiken in het recept