Kipdijcake

Een cake begint meestal met eieren, meel en boter. Maar deze cake niet! De cakeblik wordt bij dit recept gebruikt voor kippendij met groentes.
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Aantal personen
4-6 personen
Bereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
75 minuten
Kipdijcake-min
1

Maak de BBQ met deksel aan en zorg dat deze een constante temperatuur heeft van 120°.

2

Rub de kipdijfilet.

Kipdijcake 2

3

Snij de uien, paprika en knoflook.

 

4

Leg het ontbijtspek netjes in overlap in de cakeblik.

* Voor wat extra smaak zou je er voor kunnen kiezen om de met spek bedekte bodem te bestrooien met rub.

Kipdijcake 3

5

Plak het ontbijtspek onderop aan elkaar vast met bbq saus.

Kipdijcake 4

6

Lak de binnenzijde af met bbq saus.

7

Bouw de kipdijcake als volgt op. Kipdij, groente, kipdij, groente en eindig met kip.

Kipdijcake 5

 

8

Vouw het ontbijtspek dicht en plaats hem in de BBQ.

Kipdijcake 6

9

Gaar de kipdijcake tot 57° kerntemperatuur.

 

10

Giet het vocht uit het blik en vang dit op.

11

Meng het opgevangen vocht en de BBQ saus tot een glace en smeer de cake hiermee in.

12

Haal, als de kerntemperatuur van 57° bereikt is de kipdijcake uit het blik en plaats deze indirect op het rooster en gaar hem door tot 78° kerntemperatuur.

 

13

Haal de cake van het rooster en laat hem even rusten.

14

Snij de cake aan en geniet van deze heerlijke smaaksensatie.

Kipdijcake 7

Ingrediënten
4-6 personen
1 kg kipdijfilet
500 gram ontbijtspek
Noskos BBQ saus
Paprika
Ui
Knoflook
Chicken rub

Deze accessoires kun je gebruiken in het recept