Kruidenboter

met knoflook.
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
45 minuten
Totale tijd
45 minuten
Kruidenboter net knoflook 2
1

Snijd de hoed van de knoflook af.

Knoflook met peper en zout

Hoed knoflook

2

Leg de knoflook op een stuk aluminiumfolie en bestrooi deze met 1 tl gerookt zout, peper en 1 el olijfolie. Vouw het pakketje aan de bovenkant helemaal dicht tot een mooie bol.

Knoflook met ingrediënten

3

Plaats het pakketje op de BBQ indirect op 160 graden voor ca. 30 minuten.

4

Snij de boter in blokjes en plaats deze in een kom.

Tip: zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Zo kun je de kruidenboter later beter mengen.

 Blokjes boter

5

Snij de bieslook fijn en voeg deze bij de boterblokjes.

6

Knijp de halve citroen fijn over de bieslook en boterblokjes.

Bieslook en citroen

7

Voeg hier ook 1 tl gerookt zout aan toe.

 

8

Haal de knoflook van de barbecue af en knijp uit boven een snijplank.

9

Snij de knoflook fijn.

10

Voeg de knoflook toe aan de kom met boter, citroen, zout en bieslook en meng deze goed door zodat alles mooi verdeeld is.

Kruidenboter net knoflook 2

11

Leg een strook huishoudfolie neer en verdeel de gemengde boter over de folie.

12

Maak hier rollen van en laat de kruidenboter minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Ingrediënten
4 personen
500 gram ongezouten boter ~ op kamertemperatuur
1 bol knoflook
2 tl gerookt zout
1/2 citroen
Peper ~ naar smaak
1 el olijfolie
Bieslook
Aluminiumfolie
Huishoudfolie

Deze accessoires kun je gebruiken in het recept