Stoofpot van Bavette
Ontdek de rijke smaken van een perfect stoofpotje met bavette, bereid op de Kamado! Deze sappige,
langzame bereiding zorgt voor een onweerstaanbare malsheid en diepte in elke hap. Met verse
groenten en kruidige specerijen is dit het ultieme comfortfood voor elke gelegenheid.
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Aantal personen
4-6 personen
Bereidingstijd
35 minuten
Totale tijd
180 minuten
3
4
Na 1 uur haal je het vlees en de uien van de kamado af en haal je de platesetter stenen uit de
kamado voor een directe bereiding.
5
6
Voeg de tomaten puree toe en laat het geheel even aangrillen in de pan.
Voeg de boulion toe en dan de 2 flesjes bockbier zodat het geheel net onder water staat.
Gooi de laurier blaadjes en de kruidnagels op het geheel en plaats de deksel op de pan. (tip: prik de
kruidnagels door de laurierblaadjes om deze niet kwijt te raken in het gerecht)
7
8
Ingrediënten
4-6 personen
Bavette 1,2/1,4 kg
6 winterpenen
2 uien
2 plakken ontbijtkoek
4 laurierblaadjes
8 kruidnagels
2 flesjes bockbier
350 ml runder boullion
4 tenen knoflook
Wildfood chef beef rub
4 eetlepels tomaten puree
2 eetlepels mosterd