Stoofpot van Bavette

Ontdek de rijke smaken van een perfect stoofpotje met bavette, bereid op de Kamado! Deze sappige, langzame bereiding zorgt voor een onweerstaanbare malsheid en diepte in elke hap. Met verse groenten en kruidige specerijen is dit het ultieme comfortfood voor elke gelegenheid.
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Aantal personen
4-6 personen
Bereidingstijd
35 minuten
Totale tijd
180 minuten
1

Bereid de kamado voor indirect op 100 graden met 3 blokjes Hickory rookhout

2

Rub de bavette en snij in blokjes van 3 bij 3 cm en leg deze op de kamado voor 1 uur

3

Snij de ui in ringen van ca 0,5 cm dik en plaats deze na 30 minuten naast de bavette op de kamado
om mee te roken.

4

Na 1 uur haal je het vlees en de uien van de kamado af en haal je de platesetter stenen uit de
kamado voor een directe bereiding.

5

Zet de pan op de Kamado en laat deze zonder deksel heet worden.
Doe de 2 eetlepels zonnenbloem olie in de pan.
Voeg de uien, gehakte knoflook en het vlees toe en grill dit aan.

6

Voeg de tomaten puree toe en laat het geheel even aangrillen in de pan.
Voeg de boulion toe en dan de 2 flesjes bockbier zodat het geheel net onder water staat.
Gooi de laurier blaadjes en de kruidnagels op het geheel en plaats de deksel op de pan. (tip: prik de
kruidnagels door de laurierblaadjes om deze niet kwijt te raken in het gerecht)

7

Breng het geheel aan de kook.
Wanneer het kookt plaats je de platesetter stenen weer terug voor een indirecte bereiding.
Voeg de ontbijtkoek toe in stukjes en roer door de pan.

8

Laat de pan met deksel op het rooster rustig pruttelen voor ca 1,5 uur.
Voeg de winterpeen in blokjes toe
Laat het geheel nog ca 1,5 doorpruttelen

9

Laat het geheel nog ca 1,5 doorpruttelen

Ingrediënten
4-6 personen
Bavette 1,2/1,4 kg
6 winterpenen
2 uien
2 plakken ontbijtkoek
4 laurierblaadjes
8 kruidnagels
2 flesjes bockbier
350 ml runder boullion
4 tenen knoflook
Wildfood chef beef rub
4 eetlepels tomaten puree
2 eetlepels mosterd

Deze accessoires kun je gebruiken in het recept