Bavette Pinwheels met pittige aioli
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Aantal personen
2 personen
Bereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
60 minuten
1
Pinwheels van bavette met pittige aioli
benodigdheden: pinwheels
- 400 gram bavette
- Italiaanse rauwe ham
- 200 gram mozzarella
- Basilicum
- WildFood Deer rub
- 4 tot 8 cocktailprikkers
- Rookplankje
bereidingswijze: pinwheels
- Breng de barbecue naar een temperatuur van 200 graden en zorg voor een directe en indirecte zone. Gebruik hiervoor 1 halve platesetter.
- Haal de bavette uit de koeling en verwijder eventueel het bovenliggende vet en vlies. Dit is namelijk niet lekker tijdens het eten.
- Leg de bavette op een snijplank en snijd met een scherp mes in de gehele lengte door zodat je hem kunt openvouwen. Wat hierbij belangrijk is dat je het vlees met de draad mee snijdt. Let erop dat je recht snijdt zodat je een mooie lap vlees krijgt om te vullen. Dep het vlees droog.
- Breng de bavette op smaak de WildFood Deer rub.
- Beleg de bavette met de Italiaanse ham, kaas, en de basilicum blaadjes
- Rol de bavette nu strak op. Kijk goed dat als je gaat rollen dat je de bavette haaks op de draad in stukken kan snijden. Dit is belangrijk, omdat je de draad van het vlees direct korter snijdt. Dit maakt het direct beter eetbaar.
- Gooi nog wat extra WildFood Deer rub naar eigen smaak over de bavette-rollade.
- Steek nu de cocktailprikkers door beide zijden de bavette. Laat een ruimte tussen de cocktailprikkers vrij zodat je mooie plakken krijgt. Prik de 2e rij cocktailprikkers nog niet helemaal door, zodat je hem makkelijker kan snijden. Na het snijden kun je de prikkers geheel doorprikken.
- Leg de pinwheels op een rookplankje. Het plankje voorkomt dat de kaas eruit loopt.
- Leg de plankjes met de pinwheels boven het directe gedeelte van de barbecue. Gaar deze in ongeveer 20 minuten, tot een kerntemperatuur van 54 graden. Als het te snel gaat, kan je het altijd nog even indirect leggen.
- Ondertussen kan je beginnen met het maken van de aioli.
Pittige aioli
Benodigdheden voor pittige aioli
- 2 eierdooiers op kamer temperatuur
- 2 teentjes knoflook
- beetje citroensap
- zonnebloemolie/ olijfolie 80ml/80/ml
- 1 theelepel sambal
- Zeeuws gerookt zout
bereidingswijze: aioli
- Pel de knoflook en halveer deze.
- Neem een hoge beker waar een staafmixer inpast en voeg de eidooiers, knoflook, citroensap en een snufje gerookt zout toe.
- Het is belangrijk dat de beker niet te groot is. Wanneer je de passende beker neemt die bij de staafmixer hoort gaat het zeker goed.
- Zet de staafmixer in de beker en giet tijdens het mixen de olie er druppelgewijs bij. Beweeg de staatmixer langzaam op-en-neer tot je een mooie gladde aioli hebt.
- Voeg nu de sambal toe en roer deze door de aioli.
- Proef of de smaak van de aioli naar wens is en pas eventueel aan door wat sambal toe te voegen.
Serveer de pinwheels samen met de pittige aioli en eet smakelijk!
Ingrediënten
2 personen
400 gram bavette
Italiaanse rauwe ham
Basilicum
200 gram mozzarella
4 tot 8 cocktailprikkers
gerookt zout