Porchetta

Porchetta! Dit Italiaanse gerecht is een heerlijk stuk buikspek opgerold met kruiden. Eentje die je zeker geproefd moet hebben!
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Aantal personen
6-8 personen
Bereidingstijd
280 minuten
Totale tijd
280 minuten
143164592_2696278790702385_6562796568373377157_n-min
1

Prik de vetkap/zwoerd van het buikspek in met een vleesprikker of scherp keukenmes.

 

2

Smeer de vetkap/zwoerd goed in met grof zeezout en pak deze in in de vershoudfolie. Leg deze vervolgens 4 uur in de koeling.

142972011_2696278764035721_6127092937327110250_n

3

Haal het vlees uit de koeling en spoel het zeezout van het buikspek af en laat deze een nacht drogen.

4

Leg het vlees met de vetkap/zwoerd naar beneden op de snijplank. Snij de vleeskant van het buikspek in blokjes.

143341913_2696278770702387_3182298738372709130_n

5

Rub het buikspek in met knoflook, rozemarijn, tijm en salie.

142975608_2696278787369052_6503682401628104429_n

6

Na het rubben rol je het buikspek op tot een rollade en bind deze af met slagerstouw.

143798588_2696278774035720_5944121339304843162_n 143034031_2696278794035718_8566728211166181765_n

7

Tijd om de BBQ aan te steken! 

Breng de bbq naar een hitte van 150 graden indirect.

8

Is de bbq op temperatuur? Wij hebben er voor gekozen om het opgerolde buikspek aan het spit te rijgen maar je kan er ook voor kiezen om het vlees op het rooster te leggen. Steek de probe van de thermometer in het vlees en sluit de deksel.

143519278_2696278780702386_4895275966666430500_n 142845229_2696278784035719_8967979358058033593_n

9

Gaar het vlees tot ca. 70 graden kerntemperatuur (gemiddeld 3 a 4 uur).

 

10

Is de temperatuur behaald? Haal dan het vlees tijdelijk van de BBQ en stook deze op naar 230 – 250 graden indirect. Is de BBQ op temperatuur, dan mag de Porchetta terug op de BBQ en grill deze in 10 – 30 minuten rondom voor een krokante korst.

 

11

Is de korst voor jou krokant genoeg? Haal de Porchetta van de bbq en laat deze 10 minuten rusten.

Snij de Porchetta in mooie plakken van ca. 0,5 – 1 cm en serveer deze uit!

Eet Smakelijk!

143164592_2696278790702385_6562796568373377157_n-min

Ingrediënten
6-8 personen
1 kg buikspek met zwoerd
± 10 gram grof zeezout
2 tenen knoflook
4 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
4 blaadjes salie

Deze accessoires kun je gebruiken in het recept