Porchetta
Porchetta!
Dit Italiaanse gerecht is een heerlijk stuk buikspek opgerold met kruiden. Eentje die je zeker geproefd moet hebben!
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Aantal personen
6-8 personen
Bereidingstijd
280 minuten
Totale tijd
280 minuten
1
Prik de vetkap/zwoerd van het buikspek in met een vleesprikker of scherp keukenmes.
2
3
Haal het vlees uit de koeling en spoel het zeezout van het buikspek af en laat deze een nacht drogen.
4
7
Tijd om de BBQ aan te steken!
Breng de bbq naar een hitte van 150 graden indirect.
8
9
Gaar het vlees tot ca. 70 graden kerntemperatuur (gemiddeld 3 a 4 uur).
10
Is de temperatuur behaald? Haal dan het vlees tijdelijk van de BBQ en stook deze op naar 230 – 250 graden indirect. Is de BBQ op temperatuur, dan mag de Porchetta terug op de BBQ en grill deze in 10 – 30 minuten rondom voor een krokante korst.
Ingrediënten
6-8 personen
1 kg buikspek met zwoerd
± 10 gram grof zeezout
2 tenen knoflook
4 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
4 blaadjes salie