Gegrilde (hert) rosbief met Tomasu dressing
Bestrooi het vlees met de deer rub van Wildfood.
Terwijl je rub aan het intrekken is bereid je de BBQ voor. Gebruik hiervoor de half indirecte methode.
Het open gedeelte gebruik je voor het grillen van je steak.
Zorg voor een stabiele temperatuur van ongeveer 140 graden.
Grill vervolgens het vlees op het directe gedeelte aan beide kanten mooi dicht.
Als je vlees mooi rondom gegrild is verplaats je hem naar het indirecte gedeelte van de BBQ en gaar je het vlees naar een kerntemperatuur van 48 graden.
Haal het vlees van de BBQ en laat het afkoelen en direct rusten. Let op: gebruik hiervoor geen aluminiumfolie.
Nu het vlees ligt af te koelen / te rusten gaan we verder met het maken van de Tomasu dressing en garnering.
Meng in een kom 2 eetlepels Tomasu sojasaus en twee eetlepels olijfolie en roer dit goed door.
Snij de zilveruitjes in kwarten, voeg hier wat zoetzure augurkenblokjes aan toe en laat dit uitlekken.
Als het vlees is afgekoeld snij je deze met een lange mes in zo dun mogelijke plakjes. Mocht je hierbij niet tevreden zijn over je snijkwaliteiten dan kun je het vlees ook platdrukken tussen twee vellen plasticfolie. Gebruik hiervoor de bodem van een pan om gelijkmatig druk uit te oefenen op het vlees.
Verdeel nu de plakjes rosbief gelijkmatig over de borden.
Garneer het gerecht nu met de uitgelekte augurkenblokjes, zilveruitjes en de blaadjes spinazie of rucola.
Bestrooi het geheel nu met de gebakken uitjes van Go Tan en het gerookte zeezout.
Roer nu nogmaals de olijfolie en sojasaus goed door elkaar en verdeel dit over de borden.
Eet smakelijk!