Gevulde Avocado

Soms zie je een gerecht voorbij komen, waarvan je denkt…. Dat lijkt me lekker. Zo ook met deze gevulde avocado. Nu kan je deze maken met een gehakt vulling, maar wij kozen vandaag voor een vulling met Kippendijen.
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
50 minuten
1

Snij de avocado door midden en ontdoe deze van zijn pit.

2

Snij/hak alle groente klein in blokjes en snipper de knoflook

3

snij de kippendijen ook in kleine blokjes en kruid deze met je favoriete rub. Wij voegden nog een beetje chili kruiden toe, aangezien wij wel van een pitje in ons gerecht houden

4

Laat je sizzling plate opwarmen boven het directe gedeelte van je bbq en voeg een beetje olijfolie toe

 

5

Als de olie heet is, bak eerst de uien en knoflook totdat de uien er een beetje glazig uitzien. Voeg hierna de kippendijen blokjes toe en bak deze mee totdat ze gaar zijn.

6

Hierna mogen de paprika’s en de jalapeno peper erbij en bak deze even kort mee. Grill ondertussen de halve avocado’s even kort aan boven het directe gedeelte van de bqq.

7

Hierna kan je de avocado’s vullen met de kip vulling.

Ingrediënten
4 personen
Avocado 3x
Kippendijen 500 gram
Rode Paprika
Gele Paprika
Rode Ui
Jalapeno Peper
Teen knoflook 2x
Grandiosa chicken rub
Chilli Poeder 1 TL
Olijfolie 2 EL

Deze accessoires kun je gebruiken in het recept